Tijd om over te stappen op een andere zorgverzekering

zorgverzekering

Aan het einde van elk jaar is er een kans om over te stappen van zorgverzekering. Deze maken rond november hun nieuwe premies en polissen bekend en aan jou om te kijken of je huidige zorgverzekering nog steeds goed bij jou past. Je kunt ervoor kiezen om bij je huidige zorgverzekering te blijven, maar je kunt ook overstappen.

 

Blijven waar je zit

Overstappen of je zorgverzekering veranderen zou je geld kunnen besparen. Maar mocht je iets uit je aanvullende verzekering hebben gehaald, wat je toch nodig blijkt te hebben zou het je ook geld kunnen kosten.

 

Het kiezen van een basisverzekering

Een basisverzekering, het zegt het al, zorgt voor de basis. In Nederland is het verplicht om over een basisverzekering te beschikken. Of je nou rijk of arm bent, mocht je hier niet aan voldoen zou dit betekenen dat je in overtreding bent van de wet. Een basisverzekering heeft altijd een eigen risico, de hoogte van dit risico kun je zelf bepalen. Het gemiddelde ligt op €385,- per jaar en op deze manier betaal je laagste maandpremie. Je kunt er ook voor kiezen om een lager bedrag in te stellen voor je eigen risico, maar dit betekent wel een hogere maandpremie. Wanneer je kosten maakt die binnen het eigen risico vallen zul je deze zelf moeten betalen tot maximaal €385,-. Daarna wordt het vergoed door de zorgverzekering.

 

Basisverzekering

Elke zorgverzekering beschikt over verschillende basisverzekering. Maar vergoeden wel de grootste kosten; huisartsen en ziekenhuisopnamen worden standaard vergoed. Maar ieder mens is anders en ieder mens heeft dan ook zijn eigen gebreken.  En hier kun je tijdens het kiezen van een zorgverzekering rekening mee houden. Als je bijvoorbeeld brildragend bent, anticonceptie gebruikt, fysiotherapie wilt hebben, vergoeding wilt voor medische kosten wereldwijd, je kinderen wilt krijgen volgend jaar of je vindt alternatieve geneeskunde belangrijk, dan kun je hiervoor aanvullende verzekeringen kiezen. Ondanks dat je niet weet hoe volgend jaar eruit gaat zien, moet je toch al een aantal keuzes vastleggen voor het volgende jaar. Hoe doe je dat?

 

Vergelijken op het web

Het kan veel werk zijn om een nieuwe zorgverzekering te kiezen, maar er zijn websites die deze keuze een stuk makkelijker maken. Independer, Zorgkiezer, de Consumentenbond en zorgwijzer zijn websites die veel werk uit handen nemen. Op deze websites kun je voorkeuren invullen en gaan zij opzoek naar de beste zorgverzekering voor jou met de beste prijs en geven zij of je wel of niet het beste kunt kiezen voor een aanvullende verzekering. Veel van deze websites bieden iets extra’s aan wanneer je een zorgverzekering afsluit via hen, of je krijgt een korting. Zorgverzekering vergelijken loont!

 

Overstappen

Niemand heeft tijd om alle polissen zelf door te lezen. Daarom zijn deze zorgkiezers een ware uitkomst. Op deze manier kun je snel en met gemak een juiste keuze maken. Veel van deze websites bieden de mogelijkheid voor telefonisch contact wanneer je speciale wensen hebt voor je zorgverzekering.