Welke keratoconus correctie past het beste bij jou?

Welke keratoconus correctie past het beste bij jou?

Mogelijke keratoconus correcties

Wist jij dat bij ongeveer 1 op de 400 mensen keratoconus voorkomt? Dat houdt in dat ongeveer 45.000 Nederlanders keratoconus hebben! Dat is nogal een aantal. Keratoconus is een aandoening aan het hoornvlies. Als je keratoconus hebt, zie je schaduwen aan de onderzijde van letters en voorwerpen. Dit heeft een nadelig effect op de contrastgevoeligheid van je zicht en vermindert de visus. Gelukkig zijn er verschillende manieren om keratoconus te corrigeren. In dit blog behandelen we de verschillende opties, zodat jij kunt bepalen welke keratoconus correctie het beste bij je past.

Zie je minder goed in de avond?

Als je iets met je ogen hebt, zul je een oogmeting moeten doen. Scoor jij 100% bij de oogmeting, maar zie je ’s avonds minder goed? Dan zijn contrastverhogende scleralenzen de oplossing voor jou! Daarbij vermindert deze manier van keratoconus correctie schaduw- en dubbelbeelden die met één oog worden gezien.

Keratoconus correctie voor een milde vorm van keratoconus

Heb je een milde vorm van keratoconus? Dan zijn speciale zachte keratoconus contactlenzen een prima alternatief voor scleralenzen. Het voordeel van deze lenzen is dat ze gemakkelijk in te zetten en uit te halen zijn en dat ze over het algemeen prettig dragen.

Liever een bril?

Er zijn dus verschillende lenzen ontwikkeld die helpen keratoconus te corrigeren. Maar als je liever geen lenzen draagt, is er ook een oplossing. Er is namelijk ook een speciale bril voor de correctie van keratoconus. Veel keratoconus patiënten hebben een sterke wens om over een bril te kunnen beschikken. Ook als ze wel gebruikmaken van de contactlenzen. Door het dragen van de contactlenzen af te wisselen met het dragen van een bril, neemt het comfort van de contactlenzen namelijk toe. Ook neemt hierdoor het risico op complicaties af.

Waar kies jij voor?

Je hebt dus verschillende opties als je keratoconus wilt corrigeren. Scleralenzen, zachte contactlenzen of een bril. Welke heeft jouw voorkeur? Wil je meer blogs van ons lezen? We hebben hier een handig overzicht voor je.