Tips tegen de jeuk van eczeem

natuurlijke gezichtsverzorging 5

Jeuk is het eerste waar veel mensen aan denken bij het horen van het woord eczeem. Dit is ook niet gek, want jeuk en eczeem komen altijd samen. Vaak wordt de jeuk zo erg dat mensen met deze huidaandoening hun huid openkrabben. Je kan eczeem behandelen met eczeem creme, maar er zijn nog meer dingen die je kan doen om de jeuk tegen te gaan. Het is ten eerste essentieel om niet te krabben. Dit lijkt misschien een onmogelijke taak, maar het is wel belangrijk om verdere jeuk te voorkomen. Krabben zorgt ervoor dat huid verder geïrriteerd raakt. Daarbij zitten je nagels soms vol bacteriën waardoor je huid kan ontsteken.

Laat de huid niet uitdrogen

Het is vaak zo dat je eczeem krijgt op plekken op de huid die droog zijn. Hoe droger een huid, des te meer het jeukt. Daarom is je huid hydrateren heel belangrijk als tip tegen jeukend eczeem. Je kan hiervoor rekening houden met wassen door niet te vaak, te heet te douchen of te badderen. Ook kan je op de zeep letten die je gebruikt. Als deze natuurlijk is met een neutrale pH-waarde droogt dit de huid minder snel uit. Daarnaast kan je cremes gebruiken voor je huid om deze extra te hydrateren. Gebruik bijvoorbeeld hydraterende gezichtsverzorging.

Vind de juiste eczeem creme

Eerder was al genoemd dat je eczeem crème kan gebruiken om jeuk tegen te gaan. Het is niet zo simpel om de juiste crème voor jouw huid te vinden, dus dit kan in het begin een kleine zoektocht zijn naar wat bij jou past. Eczeem crème is niet hetzelfde als crème tegen een droge huid. Het is speciale crème die helpt bij het tegengaan van de symptomen van de aandoening, zoals jeuk. Het is speciaal gemaakt om klachten te verminderen en zelfs eczeem te voorkomen. Dus het kan ook jeuk voorkomen wanneer je eczeem crème goed gebruikt.