Reuktraining is de oplossing als je je reukvermogen bent verloren

Op het moment dat je je reukvermogen na reukverlies hebt verloren dan is het slim om te kiezen voor een reuktraining set. Het is mogelijk dat je je reukvermogen bent verloren door bijvoorbeeld hoofdletsel, een niet verklaarbare reden of een ernstige infectie zoals verschillende virussen of griep. Op het moment dat er wordt geconstateerd dat je een reukstoornis hebt dan kan je ervoor kiezen om je reuk te trainen met een reuktraining van smelltest.eu. Dit is een ondersteunende training die door een KNO arts kan worden voorgeschreven bij behandeling van je verstoorde reuk en helpen in het herstelproces. Professor Thomas Hummel van de Universiteit van Dresden heeft de geurtraining ontwikkeld en je dient twee keer per dag intensief te ruiken een vier verschillende geuren. Je kan dit doen met etherische oliën om zo je reukvermogen te stimuleren.

Een dagelijkse geurtraining om je reukvermogen te verbeteren

Als je kiest voor een dagelijkse geurtraining om zo je verstoorde reukvermogen te herstellen dan kan je kiezen voor verschillende trainingssetjes. Deze setjes om je reuk te trainen zijn ontwikkeld door Dos Medical en er zijn drie verschillende uitvoeringen te koop zodat je kan afwisselen. De eerste set bestaat uit de geuren limoen, roos, eucalyptus en kruidnagel. Set twee bestaat uit mandarijn, tijm, munt en jasmijn en de derde set bestaat uit groene thee, bergamot, gardenia en rozemarijn. Het is prettiger voor degene die zich traint op verschillende geuren om niet constant dezelfde set geurtjes te gebruiken. Iedere set om je reuk te trainen werkt tot drie maanden na het openen optimaal. Iedere flacon beschikt over 1,5 ml olie en worden geleverd met een handleiding in het Nederlands. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat de geuren Jasmijn en Roos geleverd worden met een verdunningsmiddel dat als het te koud wordt gaat kristalliseren. De geur wordt hierdoor niet aangetast, maar het is verstandig om het op kamertemperatuur te bewaren.

Waarom is geurtraining zo belangrijk

Je kan kiezen voor verschillende manieren om je geur te trainen. Of je nou kiest voor geurstiften of etherische oliën, in principe is de basis vier verschillende geuren om je reuk te prikkelen. Je kan zelf beslissen of je meerdere geurtjes uitkiest of voor een set met vier verschillende geuren gaat. Het is mogelijk om naar aanleiding van een geurtraining je complete geurvermogen weer terug te krijgen en om deze reden wordt het dan ook vaak door KNO artsen voorgeschreven als ondersteuning om je reuk vermogen weer terug te krijgen.