Haar transplantatie wordt steeds populairder

Heb jij veel mannen in je familie die minder haar hebben of op veel delen kaal zijn? Dat kan heel goed, aangezien mannen vaker last hebben van haarverlies. Dit kan plaatselijk zijn op kleine plekjes, maar ook grotere oppervlaktes. Veel mannen kiezen er dan ook voor om in deze gevallen hun haar af te scheren. Bij vrouwen komt dit ook wel eens voor, maar een stuk minder dan bij mannen. Naast dat je ervoor kunt kiezen om de boel helemaal af te scheren, kun je ook gaan voor een haar transplantatie. Door middel van een haar transplantatie gaan haarzakjes opnieuw groeien die verplaatst zijn naar kalen plekken. Wil je zo’n behandeling ondergaan? Dan hoef je dit maar een keer te doen.

Gun jezelf genoeg rust

Als je voor een haar transplantatie hebt gekozen, of hier interesse in hebt, dan weet je waarschijnlijk al wel dat het een aardig prijskaartje heeft. Het is dan ook even sparen. De behandeling is wat duurder, aangezien het een complexe cosmetische ingreep is. Als je de behandeling hebt gehad, dan zul je minimaal een week rust moeten houden. Je hoofd heeft tijd nodig om goed te kunnen herstellen. Uiteindelijk krijg je hier natuurlijk een prachtig resultaat voor terug. Echter zul je wel negen tot twaalf maanden moeten wachten totdat je het eindresultaat ziet. Het herstel van haarzakjes gaat nou eenmaal niet super snel, dus haargroei zal wat later komen. Na een jaar kun je genieten van een nieuwe coupe.

Steeds minder druk maken over taboe

Het kan voorkomen dat artsen adviseren om geen haar transplantatie te ondergaan. Het is namelijk niet voor iedereen geschikt. Toch hoef je hier eigenlijk geen zorgen over te hebben, want het komt zelden voor dat je hier niet geschikt voor bent. Het resultaat van een haar transplantatie zal voor iedereen anders zijn. Dit ligt natuurlijk aan hoe snel jouw lichaam herstelt, maar ook aan het type haar dat je hebt. De een zal snel een volle bos haar hebben en bij de ander kan dit wat langer duren. Hoewel steeds meer mensen voor zo’n behandeling kiezen, heerst er nog steeds een taboe op. Echter is dit wel al een stuk beter dan een aantal jaar geleden. Nu zie je vaak dat bekende Nederlanders er open over zijn als ze zo’n behandeling hebben gedaan.

Welke kliniek spreekt jou aan voor haar transplantatie?

Je kunt een haar transplantatie op verschillende plekken doen. Er zijn dan ook vele klinieken die verschillende voorwaarden en prijzen bieden. De een kiest ervoor om de behandeling te doen in Turkije. De ander zoekt het liever wat dichter bij huis en zoekt dus een kliniek in Nederland. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt. Het is in ieder geval belangrijk dat je genoeg research doet naar de verschillende aanbieders. Welke voelt het beste aan? Waarvan hoor jij goeie verhalen? Lees dus ook reviews, vraag rond en ontdek de beste plek voor jouw behandeling. Het gaat nou eenmaal over je haar, wat toch wel belangrijk is.