Alles over een ooglidcorrectie en de kosten ooglidcorrectie

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een ooglidcorrectie ondergaan. Sommige mensen hebben één of meerdere medische redenen en hebben bijvoorbeeld hele erge hoofdpijn of zien zelfs minder. Door hangende oogleden kan je gezichtsveld namelijk minder worden. Als je de vorm van je ogen wil veranderen, omdat je je huidige ogen niet mooi vindt, valt het onder de cosmetische redenen. Wat je reden ook is, er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je de behandeling ondergaan. Wat zijn bijvoorbeeld kosten ooglidcorrectie? En hoe lang duurt het genezingsproces. In deze blog vertellen we je er meer over, dus lees vooral verder.

Wat is een ooglidcorrectie en wie betaalt de kosten ooglidcorrectie?

Als je een ooglidcorrectie ondergaat, wordt de extra huid rondom je ogen weggehaald. Je huid wordt hierdoor verstevigd en krijgt zelfs een lift. Je krijgt hierdoor dus meteen een hele andere uitstraling door. Als je graag een ooglidcorrectie wil ondergaan, zal je eerst een verwijzing nodig hebben van je arts. Zonder deze verwijzing kan je de behandeling niet ondergaan. Ook is het heel handig als je toestemming van je verzekering krijgt. Als zij namelijk toestemming geven, is er een kans dat de kosten ooglidcorrectie helemaal over gedeeltelijk vergoed kunnen worden.

Verschillende soorten behandelingen

Er bestaan twee verschillende soorten correcties. Ook de kosten ooglidcorrectie verschillen tussen deze twee. Als eerste is er een bovenooglidcorrectie. Deze kun je laten doen wanneer je last hebt van hangende oogleden. Je oogleden zullen dan niet meer over je ogen heen vallen. De kosten ooglidcorrectie van deze ingreep zijn iets lager dan die van de onderooglidcorrectie. Deze kan je laten doen wanneer je last hebt van wallen. Het is ook mogelijk om een combinatie van deze twee ingrepen te laten doen. Je zal altijd samen met je arts of chirurg overleggen wat de mogelijkheden zijn en samen de beste optie uitkiezen.

Gemiddelde kosten ooglidcorrectie

Er zijn in Nederland heel veel verschillende klinieken die een ooglidcorrectie kunnen doen. De kosten ooglidcorrectie tussen deze klinieken verschillen ook een beetje per kliniek. Dit komt omdat elke kliniek in Nederland vrij is om haar eigen prijzen te bepalen. Een bovenooglidcorrectie kost gemiddeld tussen de €800 en de €1300. Een kosten ooglidcorrectie voor je onderooglid liggen iets hoger. Deze ingreep kost gemiddeld tussen de €1200 en de €2000. Als je een combinatie hebt van een boven- en onderooglidcorrectie liggen de kosten ooglidcorrectie tussen de €1900 en de €3550.

De genezing

Na de ingreep is het belangrijk dat je ogen goed kunnen genezen. Je mag dan ook gedurende twee tot drie weken geen fysieke inspanning leveren, ongeacht de kosten ooglidcorrectie. Dit houdt in dat je niet mag sporten, tillen of bukken, Ook mag je geen make-up dragen. Dit kan namelijk allemaal de genezing tegengaan. Ook is het verstandig om op je rug te slapen. Als je namelijk op je buik of zij slaapt, is er een kans dat je de wondjes of littekentjes beschadigd. Het is vooral belangrijk dat je je ogen rust geeft na de ooglidcorrectie en goed naar je lichaam blijft luisteren tijdens het genezingsproces.