Alles wat je moet weten over een manicure

Bij een manicure denken vrouwen al snel aan de nagels. Een manicure is een behandeling voor de handen. Hierbij zijn de nagels inderdaad erg belangrijk. Je kan een manicure laten doen bij een nagelsalon of zelf thuis. Als je een manicure zelf wilt doen, heb je hiervoor wel de juiste materialen nodig. Zo zijn er websites die jouw de juiste spullen voor een manicure aanbieden, bekijk hier. Een manicure zorgt ervoor dat je handen en nagels er fris en verzorgd uit komen te zien. Hiervoor moet je wel weten wat je precies moet doen. Hieronder vertellen we hier meer over. 

De eerste stappen

Het creëren van een manicure begint met het verzorgen van de nagels, tevens de grootste stap. Belangrijk hierbij is het gebruiken van een nagelserum. Dit zorgt ervoor dat jouw nagels sterk en mooi worden, en dus niet snel zullen afbreken. Maak ook gebruik van een handcrème. Een handcrème zorgt er namelijk voor dat jouw handen zijdezacht zullen worden. Ze hebben namelijk al veel te verduren, daarom moet je er goed voor zorgen! Daarnaast moet je je nagels vijlen. Veel mensen weten niet dat je nagels sterker worden door het te vijlen. Knip je nagels niet, want hierdoor worden ze juist minder sterk en breken ze af. 

Gellak of normale nagellak

Na de verzorgingsstappen en voorzorg kun je beginnen met lakken. Begin met het aanbrengen van een basecoat. Een basecoat is een basislaag die je nagels sterker maakt. Daarnaast zorgt de basecoat ervoor dat de nagellak langer blijft zitten. Hierna kun je de nagellak aanbrengen. Je kunt ervoor kiezen om gellak aan te brengen. Het voordeel hiervan is dat het veel langer blijft zitten dan normale nagellak. De spullen die je hiervoor nodig hebt zijn online gewoon te verkrijgen. Zo heb je bijvoorbeeld een gellak lamp nodig. Na de nagellak te hebben aangebracht, kun je een topcoat aanbrengen. De topcoat zorgt ervoor dat de nagellak nog langer blijft zitten.