Vijf tips voor lange afstand vakantie met kinderen

Ben je van plan met het gezin op vakantie te gaan? Dan kunnen tips van ouder tot ouder veel betekenen. Inmiddels heb ik met het gezin veel ervaring met reizen, en door de jaren heen een arsenaal aan praktische adviezen verzameld voor een soepel lopende vakantie.

1. Boek vroeg

Zo vroeg mogelijk boeken is de enige manier om de beste prijzen en beste accommodaties te krijgen. Rond de kerst, zomer en paasvakantie zijn er veel gezinnen die er op uit willen. Locaties zijn vaak vlug volgeboekt en je betaalt de hoofdprijs. Daarom is het aan te raden een jaar van te voren te boeken. De ideale tijd om bijvoorbeeld een zomervakantie te boeken is in september het jaar daarvoor.

2. Schoolvakanties

Ook zijn de opties aan het begin en aan het einde van de schoolvakantie populairder dan ergens in het midden. Om de prijzen lager te houden, kun je dus beter ergens in het midden een vakantie boeken. Ook kan het helpen te reizen op doordeweekse dagen in plaats van in het weekend.

3. Draagbare wifi

Als je tijdens je reis zoveel mogelijk offline wilt gaan, sla deze tip dan gerust over! Veel ouders vinden het handig om een ​​wifi-back-up apparaat en een internationale datasimkaart mee te nemen in het buitenland. Hoewel de meeste hotels tegenwoordig wel internettoegang bieden, kun je de betrouwbaarheid niet per se garanderen. Bovendien weet je nooit wanneer er een vertraagd vliegtuig is, een gemiste bus of een andere noodsituatie waarin kinderen zich snel gaan vervelen.

4. Lang vliegen? Goed voorbereiden

Een lange afstandsvlucht is voor veel kinderen pure verveling. Zorg daarom dat je goed voorbereid bent. Neem bijvoorbeeld voldoende entertainment mee, maar ook back-up snacks en andere kleding, mochten kinderen het koud of warm krijgen tijdens de vlucht.

5. Zorg in het buitenland

Wanneer je naar het buitenland reist is het van belang goed beschermd te zijn tegen de verschillende ziektes. Ook je gezin. Op Vaccinatiewijzer.nl vindt je meer informatie over verplichte en aanbevolen vaccinaties voro verschillende locaties. Om andere ongemakken op vakantie te voorkomen is het altijd aan te raden een EHBO doos mee te nemen, met onder meer pleisters, verband, anti-bacteriële was en doekjes, bijt- en prikverlichting, zonnebrandbehandeling en paracetemol.

De laatste tip: neem altijd snacks mee. Niets is erger dan een hongerig kind. Jij zult het misschien fantastisch vinden nieuwe dingen uit te proberen, maar je kinderen zijn vaak wat kieskeuriger op culinair vlak. Zorg dat je hun vertrouwde snack altijd bij de hand hebt en voorkom een slecht humeur!