Wat kost een zorgwoning?

Wat kost een zorgwoning?

Wat kost een zorgwoning? Lees het hier!

Als u een zorgbehoevende naaste hebt, kan het handig zijn om een zorgwoning aan te schaffen. Zo kunt u altijd klaar staan om uw naaste van de nodige zorg te voorzien. In dat geval vraagt u zich waarschijnlijk af wat een zorgwoning kost? In dit blog leest u alles over de kosten van verschillende zorgwoningen. Lees snel verder.

Kosten per type woning

Wat een zorgwoning kost, hangt af van het soort woning. De meer standaardwoningen beginnen bijvoorbeeld bij de €50.000. Deze prijs kan echter oplopen tot de €150.000. Ook zult u bij het aanschaffen van een zorgwoning zelf moeten betalen, ook als u deze zelf bouwt. Er zijn geen vergoedingen hiervoor.

Kosten mantelzorgwoning

Een mantelzorgwoning die u kunt verplaatsen, is verkrijgbaar vanaf de €45.000 tot de €135.000. Dit betreft vooral standaardwoningen waarbij u de keuze heeft uit enkele diverse uitvoeringen en indelingen. U kunt natuurlijk ook een mantelzorgwoning op maat laten maken die compleet past bij de omgeving en uw eigen smaak en voorkeur. Dit is uiteraard wel duurder.

Kosten houten mantelzorgwoning

Er zijn ook op maat gemaakte houten mantelzorgwoningen verkrijgbaar. Deze kunt u krijgen vanaf ongeveer €69.000. Het fijne van deze zorgwoningen is dat ze volledig naar uw wens gebouwd en aangepast kunnen worden. Houd er hierbij wel rekening mee dat een op maat gemaakte houten mantelzorgwoning vaak gemiddeld duurder is.

Zorgwoningen vergelijken

Met zo’n groot aanbod aan zorgwoningen met verschillende kosten, kan het fijn zijn om verschillende zorgwoningen te vergelijken om de juiste keuze te maken voor uzelf en de zorgbehoevende. Laat u daarom altijd goed informeren over de kosten voor een zorgwoning door een gerenommeerde professional. Zo weet u zeker dat u de juiste keuze maakt voor uzelf en uw zorgbehoevende. Heeft u vragen naar aanleiding van dit blog? Stel ze gerust via ons contactformulier.