Sanitaire hulpmiddelen voorkomt ongelukken in de badkamer

sanitaire hulpmiddelen

Badkamers zijn vaak nat en vochtig, waardoor een ongeluk in een klein hoekje zit. Ook in zorginstellingen gebeuren er regelmatig ongelukken tijdens het wassen, badderen en douchen. Het gebruik van sanitaire hulpmiddelen verkleint de kans op ongelukken in de badkamer.

Sanitaire hulpmiddelen voor zorginstellingen

De badkamer is een ruimte waarbij er door de vochtigheid altijd slipgevaar is. De kans op een ongeluk binnen zorginstellingen is vaak het grootste tijdens het wassen en douchen van zorgvragers. Gelukkig zijn er verschillende sanitaire hulpmiddelen om de kans op vervelende ongelukken te verkleinen.

Verschillende hulpmiddelen voor in de badkamer

Er zijn tegenwoordig ontzettend veel sanitaire hulpmiddelen om de veiligheid in de badkamer te verhogen. Benieuwd welke hulpmiddelen interessant zijn voor binnen je zorginstelling? Hieronder hebben we een aantal verschillende sanitaire hulpmiddelen op een rijtje gezet!

Douchestang

Gaat douchen steeds moeizamer voor de zorgvrager? Dan kan een douchestang extra ondersteuning bieden tijdens het douchen of wassen. Een douchestang is een goedkoop hulpmiddel dat de veiligheid in de woonkamer verhoogd. Zo’n stang aan de wand biedt extra houvast en verkleint daardoor de kans op uitglijden.

Douchezitje

Om zorgvragers veiliger te kunnen (laten) douchen kan ook een douchezitje een ideaal hulpmiddel zijn. Deze speciale douchezitjes kunnen aan de muur gemonteerd worden, waardoor die gemakkelijk uit te klappen is bij gebruik. 

Douchebrancard

Om zorgvragers horizontaal onder de douche te wassen is een douchebrancard het ideale hulpmiddel. Deze douchebrancards op Sani-Assist.nl zijn perfect voor zorgvragers die slecht ter been zijn.

Instapbaden

Een instapbad wordt ook wel inloopbad genoemd en is de perfecte oplossing om zorgvragers veilig te kunnen laten badderen. Het voordeel van dit speciale bad is dat het instappen erg gemakkelijk kan, waardoor de kans op een ongeluk verkleind wordt. Zorgvragers vinden het vaak heerlijk om af en toe te kunnen badderen. Dit is niet alleen goed voor de hygiëne, maar ook badderen zorgt ook voor ontspanning.