Wanneer moet je een bezoek doen aan een mondhygienist ?

Zoals eigenlijk iedereen wel weet is het belangrijk om regelmatig een bezoek aan de tandarts te brengen voor een controle van het gebit. Door deze controles op tijd te laten uitvoeren kunnen de meeste problemen worden voorkomen. Helaas zijn echter niet altijd alle problemen te voorkomen, mocht er toch een probleem ontstaan dan kan er wel worden voorkomen dat dit verergert. Tandarts Almere doet dit onder andere door mensen tijdig door te sturen naar een mondhygiënist in Almere wanneer een bezoek aan de mondhygiënist nodig blijkt te zijn. Het is voor veel mensen een groot voordeel wanneer ze in dezelfde plaats terecht kunnen voor een bezoek aan zowel de tandarts als de mondhygiënist. 

Het reinigen van het gebit

De voornaamste reden voor een bezoek aan de mondhygiënist is het laten reinigen van het gebit. Door het gebit tijdig te laten reinigen indien dit nodig blijkt te zijn kunnen tandbederf maar ook tandvleesproblemen worden voorkomen. De behandeling die hiervoor het meeste wordt uitgevoerd is het verwijderen van tandsteen en tandplak. Wanneer tandplak niet tijdig wordt verwijderd kan dit leiden tot klachten als een slechte adem. Als er tandplak aanwezig is kan dit er daarnaast ook voor zorgen dat je tanden er geler uit gaan zien. Naast het reinigen van het gebit zal er door een mondhygiënist ook persoon advies worden gegeven over hoe je jouw tanden in het vervolg het beste schoon kan maken. 

De kosten van een bezoek aan de mondhygiënist 

Er zijn mensen die denken dat een bezoek aan de mondhygiënist altijd gelijk heel erg veel kosten met zich meebrengt. Dit hoeft echter zeker niet altijd het geval te zijn en het is daarom goed om je hier verder over te laten informeren. Het niet laten uitvoeren van een noodzakelijke reiniging van het gebit zal namelijk in veel gevallen de problemen verergeren waarna juist duurdere en meer ingrijpende behandelingen nodig kunnen zijn. Wanneer de tandarts je doorverwijst naar de mondhygiënist kunnen zij je informeren over de benodigde behandelingen en een goede schatting maken van de kosten die daarbij komen kijken.