Mondhygiënist in Zwolle

In Overijssel vind je tandartspraktijk Tandartsen Noordereiland in Zwolle. In deze praktijk kan je terecht voor allerlei verschillende behandelingen voor een mooi en schoon gebit. Het is niet altijd makkelijk om je gebit schoon genoeg te houden en infecties tegen te gaan. Om de gezondheid van je gebit in de gaten te houden breng je jaarlijks een bezoekje aan de tandarts en voor extra verzorging aan je gebit kan je terecht bij de mondhygiënist in Zwolle.

Wat doet een mondhygiënist?

Als de tandarts ziet dat je tandvlees geïrriteerd is stuurt hij je door naar de mondhygiënist. De mondhygiënist legt de focus op preventieve mondzorg en het behandelen van tandvleesontstekingen. Als je zelf merkt dat je last hebt van je tandvlees of gevoelige tanden kan je ook zelf contant opnemen met een mondhygiënist. Er wordt dan gekeken naar je mond en je specifieke klacht(en). Je gebit wordt grondig gereinigd en je krijgt tips over hoe je je gebit beter kan reinigen.

Met welke klachten ga je naar een mondhygiënist?

Je klachten ontstaan niet zomaar. In je mond zijn er bacteriën al langer bezig zich te nestelen dan jij eigenlijk door hebt. Dit komt door tandplak. Tandplak bestaat uit slijm, voedselresten en bacteriën. Als je je tanden niet goed poetst en de tandplak dus blijft zitten gaan de bacteriën werken. Dit zorgt voor tandsteen, gaatjes of tandvleesontstekingen.

Heb je veel last van tandsteen dan kan je naar de tandarts of mondhygiënist om dit weg te laten halen. De mondhygiënist geeft tips hoe je beter kan poetsten om tandsteen te voorkomen. Ditzelfde geld voor gaatjes. Heb je last van een tandvleesontsteking dan zijn er vaak meerder behandelingen nodig om dit te verhelpen. Een ontsteking aan je tandvlees ontstaat door een slecht mondhygiëne. Het komt vaak voor dat je tanden en kiezen ook gevoeliger hierdoor worden en soms zelf los komen te zitten. Dit wil je natuurlijk voorkomen dus het is belangrijk dat je goed voor je gebit zorgt.

Bron: https://www.tnoz.nl