Wat is een online psychologisch consult?

veiligheid in huis vergroten ouderen

Met een muisklik of een tik op een app kun je direct en goedkoop toegang hebben tot een therapeut, of zo de beweringen doen van veel nieuwe tools en technologieën die psychotherapie uit het kantoor van de therapeut willen halen en naar welke locatie dan ook zijn verbonden met internet. Het gebruik van internet kan handig zijn voor de vele mensen die vertrouwd zijn met het gebruik van internet en hulp zoeken.

Maar voordat u zich aanmeldt, inlogt en begint met chatten, zijn er enkele punten die u moet overwegen over een online psychologisch consult.

Psychologen noemen elke therapie die wordt geleverd door telecommunicatietools of -apparaten gewoonlijk telepsychologie. U hoort het misschien webtherapie, telefoontherapie, teksttherapie of online therapie. Elke keer dat u contact heeft met een psycholoog via een website, een telefoon of een mobiele app, kunt u deelnemen aan telepsychologische diensten.

Technologie kan bijdragen aan een evolutie in de manier waarop mensen psychotherapie krijgen of met een psycholoog werken. Onderzoekers hebben grote belangstelling voor telepsychologie en telehealth en evalueren hoe goed het werkt, vooral in vergelijking met persoonlijke psychotherapiesessies op kantoor. Maar net als de technologie is het onderzoek nog nieuw en is er nog veel dat de wetenschap nog niet weet.