Wat je moet weten over de hoog laag bed prijs?

betrokkenheid creëren oudernzorg

Voor heel wat mensen geldt dat de aanwezigheid van een zogenaamd hoog laag bed in hun woning een niet onbelangrijke meerwaarde kan zijn. Niet alleen is het zo dat een dergelijk bed mensen kan helpen die bijvoorbeeld een groter risico om uit bed te vallen, daarnaast zijn ze ook een geschikte keuze voor zij die bijvoorbeeld minder eenvoudig in en uit bed kunnen stappen. In de praktijk wordt bovendien ook al snel duidelijk dat bijvoorbeeld mantelzorgers en zorgverleners eveneens sterk gebaat kunnen zijn bij de aanwezigheid van een dergelijk bed. Voor hen geldt namelijk dat hun werk op die manier een stuk eenvoudiger kan worden gemaakt. Wil jij ook graag meer ontdekken over dit type bed evenals over de hoog laag bed prijs? Dan is verder blijven lezen de boodschap! 

Let op de verschillende uitvoeringen van hoog laag bedden

Wil je graag een glashelder beeld krijgen van niet alleen de mogelijkheden waar je op kan rekenen bij een hoog laag bed, maar wil je daarenboven ook graag een goed zicht krijgen op de kosten die eraan verbonden zijn? Dat is zeker mogelijk. De hoog laag bed prijs wordt in de praktijk beïnvloed door een aantal niet onbelangrijke factoren. Eén van deze factoren is de uitvoering waar precies sprake van is. Wat deze uitvoering betreft kan je meer concreet denken en rekening houden aan of met:

  • Hoog-laag bedden beschikkend over verschillende afmetingen; 
  • Bedden die al dan niet zijn voorzien van een bedhekken, een borstwering of bepolstering; 
  • Een zorgbed welke geheel is gemaakt volgens de ISO certificering; 
  • Een extra laag bed dat instelbaar is tot op de grond van de slaapkamer;
  • Een luxe uitvoering beschikkend over een in-bed-weegfunctie;

Naast bovenstaande uitvoeringen zal je eveneens tot de vaststelling komen dat er hoog laag bedden bestaan speciaal voor mensen met een behoorlijk maatje meer. Daarnaast is het eveneens zo dat er kan worden gekozen voor exemplaren beschikkend over een afstandsbediening. 

Wordt de hoog laag bed prijs van zo’n bed vergoed of niet?

De hoog laag bed prijs kan in de praktijk aanzienlijk oplopen. Het hoeft dan ook zeker niet te verbazen dat door menig aantal mensen de vraag wordt gesteld of dit type bed wordt ingedekt door de basisverzekering of niet. Op dit vlak hebben we goed nieuws voor jou. Dat is namelijk zeker het geval! Dit betekent in de praktijk dat er een significant gedeelte van de kosten verbonden aan je hoog laag bed zullen worden vergoed. Dit is uiteraard in de praktijk alleen maar ontzettend interessant.

Hoe kan je de hoog laag bed prijs drukken?

De hoog laag bed prijs kan in de praktijk worden gedrukt doordat deze is opgenomen in de basisverzekering. Zoals hierboven al aangehaald betekent dit dat je een significant bedrag van het bed terugbetaald zal krijgen onder de noemer van de medische hulpmiddelen. Dit gezegd hebbende is het zo dat er nog een mogelijkheid bestaat om de hoog laag bed prijs te drukken. Je doet er in de praktijk dan ook altijd goed aan om even een grondige vergelijking uit te gaan voeren tussen de verschillende mogelijkheden die er op de markt aanwezig zijn. Uitsluitend op die manier haal je er het beste bed voor jou tussenuit terwijl je tegelijkertijd ook nog eens kan rekenen op een zo scherp mogelijk prijskaartje. In principe sla je op deze manier dus twee vliegen in één klap.