Wat is een chiropractor en wat doen ze?

Je hebt vast wel eens een vriend horen praten over een bezoek aan een chiropractor of misschien heb je wel eens de raad gehad om zelf voor een behandeling te kiezen, maar wat doet een chiropractor nu eigenlijk? Hieronder zullen wij, van Chiropractie Den Haag, dieper ingaan op wie chiropractoren nu eigenlijk zijn en wat deze veelzijdige zorgverleners kunnen doen om u te helpen u op uw best te laten voelen en te laten functioneren.

Wat is een chiropractor?

Een Chiropractor is een hoogopgeleide beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg die gespecialiseerd is in het identificeren en behandelen van neuromusculaire aandoeningen en gerelateerde symptomen. De behandeling richt zich vaak op handmatige aanpassingen van de wervelkolom. Het is dan ook geen verrassing dat het woord chiropractie ruwweg ‘met de hand gedaan’ betekent. De behandeling kan echter een breder scala aan modaliteiten omvatten en andere gebieden dan de nek en rug omvatten. 

De band tussen chiropractoren en hun patiënten gaat diep; De meeste behandelaars zullen bij hun patiënten meer aandacht geven bij uw functioneren als mens, in plaats van enkel een symptoom te behandelen. Ze kijken ook naar het ontstaan van het probleem, zowel op lichamelijk als op het geestelijke vlak.

Wat doet een chiropractor?

De basis van chiropractische zorg draait om de relatie tussen de wervelkolom en het zenuwstelsel. Simpel gezegd, chiropractoren geloven dat een structurele verkeerde houding (zowel lichamelijk als geestelijk) direct en indirect van invloed zijn op van alles; van vruchtbaarheid tot ademhalingspatronen. Door deze verkeerde houding aan te pakken, ook wel subluxaties genoemd, geloven chiropractors dat ze de symptomen kunnen verlichten en de algehele kwaliteit van leven van hun patiënt kunnen verbeteren.

Chiropractische behandelingen, op de handmatige methode of door het gebruik van een apparaat dat een activator wordt genoemd, kunnen helpen bij het verlichten van pijn die afkomstig is van spieren, botten, gewrichten en allerlei soorten bindweefsel. Deze behandelingen op zichzelf zijn al behulpzaam, maar kunnen ook gelijktijdig,- met,- of na de voltooiing van conventionele medische behandelingen plaatsvinden, zoals medicatie, fysiotherapie, gewrichtsinjecties en zelfs chirurgie.

Wilt u meer weten over chiropractische behandelingen of zelfs al een afspraak maken? Bezoek dan de website van chiropractiecentraal.com.