Injectiespuit gebruiken 

Als je met een injectiespuit aan het werk moet, dan is het wel goed om er meer over te weten te komen. Je hebt namelijk verschillende soorten injectiespuiten. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt in de twee- en driedelige spuit. Ze bestaan altijd uit een cilinder en een naald. Nog even wat verder ingaan op de tweedelige spuit, deze heeft een cilinder en daarin een piston, stamper of een plunjer. Let op want de naald is er los bijgevoegd en deze moet je dus zelf met de hand in de spuit zetten. Het is met name geschikt voor het toedienen van een kleine hoeveelheid van een bepaalde vloeistof, zoals een bloedtest. Dan heb je nog de driedelige spuit en dan is de naald vast gelast aan de cilinder zelf. Deze kun je gebruiken bij het toedienen van een grote hoeveelheid van een vloeistof en dan bedoelen we bijvoorbeeld een injectie. Sommige mensen noemen het ook wel een schroefspuit.  

Stappenplan injectiespuit gebruiken 

Je moet goed weten hoe dat je een injectiespuit moet gebruiken. Eerst moet je je handen goed wassen met water en zeep, dan zet jij de naald in de spuit wanneer dat nog niet is gedaan. Dan houd je in de rechterhand de spuit met de naald en dan plaats je je duim op het pistool. Dan doe je de naald in de vloeistof en dan draai je hem een aantal keer rond. Dan trek je het pistool naar achteren en dan komt de vloeistof vanzelf in de cilinder. De stappen die je dan moet zetten hangen af van de situatie, maar alleen mensen die hiervoor geleerd hebben mogen de injectiespuiten zetten en gebruiken.  

Veilig werken.. 

Als je aan het werk moet met de injectiespuit dan zal je dat geleerd moeten hebben. Je moet altijd veilig werken dus zorg dat anderen niet bij de spullen kunnen en berg alles veilig op. Als je vaak met de spuiten moet werken dan kan het zijn dat je er altijd wat op voorraad moet hebben. Je kunt ze dan in grotere aantallen bestellen en dan op een veilige plaats opbergen.  

Tip: Maeso