Angstcoaching

angstcoaching

In z’n algemeenheid gelukkiger door het leven gaan? Door angstcoaching lukt het!

Ondanks dat het merendeel van de mensen het in Nederland goed heeft kunnen we gerust vaststellen dat het met het gelukzaligheidsgevoel nog best wat beter kan bij talrijke mensen. Zo kampen in de moderne hectische maatschappij vele mensen met stress en merken velen dat het dagelijkse bestaan een soort van sleur is. Een manier om beter aan deze alledaagse problemen het hoofd te bieden is door een aantal sessies in angstcoaching af te nemen bij een expert op dat gebied. In de volgende alinea lees je waarom we deze suggestie plaatsen.

Angst: de basis van talrijke ongewenste patronen en gedragingen

Veel mensen die minder gelukkig zijn dan je zou mogen veronderstellen kampen met een bepaalde vorm van angst. Het lastige hiervan is dat deze angsten meestal niet echt actief beleefd worden. De angst is dan dus in feite ongemerkt afwezig. Hierbij draait het dan om onderliggende angsten om te moeten presteren, om niet uit de toon te vallen, om zwakheid te tonen, om aardig te worden gevonden et cetera. Deze angsten leiden nogal eens tot gedragingen of zelfs complete patronen die in principe ongewenst zijn. De betreffende gedragingen hebben namelijk doorgaans een remmende werking, waardoor je jammer genoeg ook maar zelden een echt geluksgevoel ervaart. Door angstcoaching leer je dan ook deze angsten te herkennen, te accepteren en ermee om te gaan.

angstcoaching

Wordt angstcoaching eigenlijk vergoed?

Als je daadwerkelijk een traject in angstcoaching wilt volgen, dan is het aan te raden even goed te checken of je zorgverzekering bereid is de kosten hiervan te betalen. Meestal geldt dat als je aanvullend verzekerd bent, en daarmee ook alternatieve zorg in je pakket hebt, dat angstcoaching voor een deel wordt vergoed door je verzekeraar. Zeker als je een traject van meerdere sessies in gedachten hebt is het raadzaam jezelf aanvullend te verzekeren.