Simpele tips voor een gezondere huid

De huid is het grootste orgaan dat we hebben. Daarom is het belangrijk om ervoor te zorgen dat we een gezonde huid hebben. Er zijn ontzettend veel crèmes en oliën en zalfjes op de markt die een gezondere huid beloven te geven. Helaas werken veel van deze producten niet goed. Nu willen we niet zeggen dat al deze producten niet goed werken. Er zijn wel degelijk oliën en crèmes die een zeer positief effect kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan arganolie. Dit is een natuurlijk middel tegen eczeem. Maar het helpt ook mee tegen puistjes en hoe krijg je mee eters weg? Met arganolie! Maar buiten sommige hele goede producten, zijn er ook gewoon dagelijks gewoontes die heel erg helpen voor een gezonde huid. Dingen die je kunt aanpassen in je leefpatroon. In dit artikel bespreken we deze dingen.

Sporten

Sporten is natuurlijk op heel veel verschillende manieren gezond. Maar jezelf flink in het zweet werken is ook ontzettend goed voor de huid. 45 minuten zweten is als het ware een detox voor de huid, het zorgt voor een gezonde gloed. Als je er geen puf voor hebt kun je ook in de sauna gaan zitten om flink te zweten. Maar natuurlijk is altijd beter en gezonder om even flink te sporten.

Genoeg water drinken

Als je plotseling een uitbraak puistjes krijgt, kan dit om vele verschillende redenen zijn. Het is sowieso iets waar heel veel pubers last van hebben. Maar het kan ook komen omdat je niet genoeg water hebt gedronken. Door dagelijks anderhalf tot twee liter water te drinken kun je je huid zeer gezond houden.

Humidifier tegen droge huid

Puistjes en mee-eters worden vaak veroorzaakt door vet eten een olieachtige huid. Maar heel veel mensen krijgen ook last een droge huid. Er zijn veel hydraterende crèmes die kunnen helpen en zoals we aangaven is het ook een goed idee om veel water te drinken. Maar een andere tip is een humidifier in de kamer te plaatsen. Zo’n machine brengt de luchtvochtigheid op peil en zorgt er dus voor dat je minder last hebt van een droge huid. Zeker in de winter kan zo’n apparaat ontzettend handig zijn.

Minder zuivel

De laatste tip die we willen geven is het eten en drinken van minder zuivel. Zeker als je last hebt van puistjes dan kan het helpen om in zuivel te minderen. Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die veel zuivel eten en drinken 30 procent meer puistjes ervaren dan mensen die niet zoveel zuivel consumeren.