Moedervlekken verwijderen

Iedereen heeft moedervlekken. Vaak zijn ze onschuldig. Het is niet meer dan een ophoping van bruine kleurstof in de huid. Toch kunnen moedervlekken vervelend zijn. Soms zitten ze op vervelende plekken en voel je je onzeker. Gelukkig kun je moedervlekken verwijderen.


Waarom moedervlekken verwijderen

Hoewel er geen medische reden is om goedaardige moedervlekken te verwijderen, snappen we de wens. Moedervlekken kunnen op een vervelende plek zitten, een onfraaie vorm hebben of klachten veroorzaken tijdens scheren.

Een moedervlek verwijderen is gelukkig een gemakkelijke ingreep. Door middel van lasertechniek is de moedervlek binnen 1 tot 4 behandelingen verdwenen. Onze huidtherapeuten zorgen er bovendien voor dat er geen littekens ontstaan.

Kwaadaardige moedervlekken verwijderen

Er is een verschil tussen kwaadaardige en goedaardige moedervlekken. Kwaadaardige moedervlekken verwijderen wij niet. Kwaadaardige moedervlekken moeten worden verwijderd op medische indicatie.

Kwaadaardige moedervlekken kun je herkennen met de ABDC-methode, waarbij de A staat voor Asymmetry (asymmetrie), de B voor Border (rand), de C voor Color (kleur) en de D voor Diameter (doorsnede of grootte). Herkennen wij een van deze aspecten? Dan sturen wij je altijd door naar de huisarts of dermatoloog.

De behandeling

Wij beginnen altijd met een gratis en vrijblijvend consult . Hier vertelt onze specialist meer over de behandeling. Daarnaast bekijkt ze jouw specifieke situatie.

De duur van de behandeling is afhankelijk van de moedervlek(ken). Voor het verwijderen van moedervlekken is 1 tot 4 behandelingen nodig. Moedervlekken verwijderen is niet pijnlijk. Wij werken uitsluitend met HBO geschoolde en BIG-geregistreerde huidtherapeuten

Na de behandeling mag je direct naar huis. Uiteraard geven wij uitvoerig advies over hoe je de huid na de laserbehandeling het beste kunt behandelen.

Wat kost het

Het verwijderen van moedervlekken door middel van lasertherapie is al mogelijk vanaf € 105,-. De precieze kosten zijn afhankelijk van het behandelplan en het aantal behandelingen. Dit wordt vooraf met je besproken, zodat je van tevoren weet wat je kunt verwachten.

De kosten voor het verwijderen van moedervlekken voor cosmetische redenen, worden niet door de verzekeraars vergoed.

Het resultaat

Uiteraard streven wij naar het resultaat. De resultaten van lasertherapie liggen gemiddeld tussen de 60% en 100%.  Dit is afhankelijk van de diepte van je pigment. Uiteraard ontstaan geen littekens bij het verwijderen van moedervlekken.
Wil je meer lezen over de mogelijkheden voor het verwijderen van moedervlekken? Kijk dan eens op de website van lasercentrumbiltstraat.nl